På Crossfit! No pain - no game!

I går var jeg på Crosssfit med en god venninde. Har du prøvd det før? 

Det var veldig fint å gå sammen med Maren, fordi hun er utdannet personlig trener fra Uia, og har gått idrett, og trent mye hele sitt liv. Hun kom med gode tips hele veien, om hvordan man skal gjøre øvelsene rett, og det satte jeg stor pris på! En stor motivasjon å trene med den dama, for hun er virkelig made of steal... :)

I min mening, er man avhengig av å ha en god og motiverende trener, og ett godt lokale med ordentlig utstyr. Man må også ha en god dose motivasjon og påståvilje, for crossfit er rett og slett til tider pain...

"No pain, no game", som de sier! :)

Det handler om å trene utrolig intensivt.  Det er Ikke snakk om så lenge, en typisk økt varer i 20 minutter. (men man varmer også opp før det) Målet er å bruke HELE kroppen, og dersom man er glad i litt kreative måter å trene på (vekter, kettlebells, bruke sin egen kropp, pullups, etc etc..) 

Så er vel Crossfit noe for deg! Man får virkelig brukt HELE kroppen, samtidig øker man forbrenningen betraktelig, også i tiden etter økten. Man trener både puls og styrke. Jeg synes det er en kul treningsform, kanskje for de litt tøffe jentene, som er villige til å "blø" litt for å komme i form. 

Det positive med Crossfit er at det fort gir resultater. Man må virkelig pushe seg selv, men det er jo det trening handler om, er det ikke?

Målet er en sterk og atletisk kropp, med mindre fettprosent, og større muskelmasse. En kropp som ser fit og SUNN ut, IKKE tynn!

I tillegg til at det er en tøff sport, synes jeg også at det er utrolig bra at det er lagt opp til at man skal kunne gjøre øvelsene utendørs! Man skal mest av alt bruke sin egen kropp som redskap, og hvor gøy er det ikke å være litt kreativ, og få trene ute?

Egentlig liker jeg best å trene step, aerobic, yoga, og Zumba etc. Med deilig musikk og skikkelig puls. Jeg sto og klødde meg litt i hodet etterpå og lurte på om jeg kunne klare å motivere meg selv til å fortsette 2-3 ganger i uka med dette, uten å gå lei..

Har ikke bestemt meg helt enda, for hva jeg synes om det, men jeg er villig til å gi det en real sjanse. 

Da vi skulle gå snakka vi lenge med treneren om en ny type livstil/kosthold som heter PRIMAL. Jeg har satt meg litt inn i det, og er fasinert. 

Mer om det senere!

(Over en matpyramide fra CrossFit Norges sider)

Nå er det eksamenslesing for full rulle. Jeg kommer til å trekke meg inn i min lese-hule, nok en gang... :)

Ha en strålende dag, 

jeg oppfordrer deg til å prøve Crossfit!  Du føler deg som en champion etter en økt!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

detdanskeliv

detdanskeliv

27, Kristiansand

Denne bloggen handler om mitt liv som nyinflytter og medisinstuderende i Danmark. Jeg simpelthen elsker en god latter, mennesker med substans, god mat, og fint dansk design. Håper du liker bloggen!

Kategorier

Arkiv

hits