Å få barn under studiene - del 2

Babys

Babyer er søte. Det er det ingen tvil om. Og når man har flere og flere venninder som joiner barnevognsmafian, kan selv den mest innbarka individualisten begynne og lure innmellom... Skulle jeg og kanskje ha gjort det? 

Det er nesten som det er litt smittsomt... Hva kommer det av tro? Man har flere venninder som får baby, og plutselig står en der selv, og bare vil ha en liten en! Bort går fornuft og inn kommer følelsene. De bare er der. Kanskje det er fordi det det tiden for det. Eller er det også litt fordi det har blitt så veldig populært å få barn tidlig i Norge om dagen?

 

I Spania er det anderledes, og i andre europeiske land også. Selv om gjennomsnittalderen i Norge nå, er vel 28 eller 29 år, (?) så virker det som flere og flere ønsker å få sitt første eller sine første under studiene.

MEN, det er mange faktorer som skal overveies,og dette innlegget skal handle litt om det. 

 

For hva bør man tenke på når man overveier dette? Jo, det er jo mange faktorer.

Først av alt bør man nok spørre seg, er jeg egentlig klar for dette? Er dette  noe jeg virkelig virkelig vil, og har jeg tenkt over konsekvensene det fører med seg?

1.) Det innebærer plutselig ett skifte. Det er ikke lenger bare en selv, og oss to. Plutselig blir de oss tre. Logistikken skal fungere.

Parforholdet skal fungere.

Man må spørre seg; er det flere ting jeg ønsker å gjøre før jeg blir mamma? Jeg sier ikke at det er umulig å oppleve mye gøy, selv om man har barn, men det er unektelig et skifte fra seg selv til barnet. En selv er ikke lenger på førsteplass, barnet er.

 

2.) Studiemessig:

Når man studerer, har jeg etter egen erfaring lært at det handler om effektivitet. Hvor effektivt jeg jobber, avgjør hvor mye jeg får gjort og hvor effektivt jeg lærer. Som småbarnsforeldre er det ingen unnskyldning. Man må prioritere, og prioritere tiden sin godt! 

Det kan i mange tilfeller bety mer effektiv lesing, og det er jo aldri feil. Dette vil jeg trekke frem som en positiv side.  Men så vet man jo aldri hva slags barn man får. Er man heldig at barnet sover hele natten, så kan man jo få gjort mye, men dersom det holder en våken både tidlig og sent, vil det garantert gå ut over konsentrasjonen.

3.) Ligger forholdene til rette?

Har du en leilghet som er praktisk i forhold til det å få ett barn? Er det godt inneklima, finnes det ett sted for å ha barnevogna etc etc.. Ting skal overveies. Og når barnet kommer, så skal jo ting helst være noen lunde klart.

4.) Bor foreldrene i nærheten?

For mange av oss studenter, er jo ikke det alltid tilfelle. Og det skal man overveie, før man får barn. Det vil unektelig bli mer hektisk uten barnepass. Det går jo sikkert helt fint, men man må være klar over at man er avhengig av barnevakt, om man skal ha en kveld, bare dere to... 

Så har man jo andre faktorer, som økonomi, svangerskap, fremtidsplaner og så videre... 

Men det får komme i ett senere innlegg. Nå har jeg tenkt å lage litt middag. :)

Håper du har en fin dag!

Untitled #54

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

detdanskeliv

detdanskeliv

27, Kristiansand

Denne bloggen handler om mitt liv som nyinflytter og medisinstuderende i Danmark. Jeg simpelthen elsker en god latter, mennesker med substans, god mat, og fint dansk design. Håper du liker bloggen!

Kategorier

Arkiv

hits